Contact
Contactformulier
  1. (verplicht)
  2. (geldig e-mailadres verplicht)
  3. (verplicht)
 

Reiki

Wat is Reiki?

Reiki is een oeroude, eenvoudige en effectieve behandelingsmethode waarin met handoplegging wordt gewerkt. Het Japanse woord Reiki betekent universele levenskracht. Bij mens en dier straalt het levende lichaam warmte en energie uit. Deze energie (Ki) is de levenskracht zelf maar ook de essentiële levensenergie van de aarde, de planeten, de sterren en de hemelen. Deze bronnen van energie beïnvloeden de Ki van het levende lichaam. Ki heeft evenveel namen als er menselijke beschavingen zijn op deze aarde, bijvoorbeeld Mana, Orenda, Prana, Ruach, Baraka of Ch’i. Reiki is geen godsdienst of verbonden met een godsdienst, maar deze levensenergie vormt de bron van het leven zelf en is veel ouder dan welke religieuze filosofie ook.

De kennis over Reiki was ooit in elk van ons aanwezig en het is nooit de opzet geweest dat het verloren zou gaan. De japanner Mikao Usui heeft de methode om Reiki te geven ontwikkeld na een lange spirituele speurtocht. Door zijn inbreng is de kennis over Reiki en het werken met symbolen de hele wereld over gegaan en doorgegeven opdat ieder mens de mogelijkheid krijgt om zijn zelfherstellend vermogen te activeren en daardoor zich zelf te helen en – en heel belangrijk – in balans te zijn.

De behandeling

Het werken met Reiki is een van mijn natuurgeneeskundige werkvormen. Door een Reiki behandeling wordt het zelfherstellend vermogen van je lichaam geactiveerd. Via handoplegging wordt er energie (Ki) aan jou doorgegeven waarbij eerst de voor- en vervolgens de achterzijde van je lichaam wordt behandeld. Tijdens de behandeling lig je op de behandeltafel met je kleding aan, het aura wordt gereinigd en tevens worden de chakra’s in balans gebracht.

Het is ook mogelijk om een Reiki behandeling te krijgen terwijl je op een stoel zit. Dit kan prettiger zijn dan het liggen op tafel omdat dit niet altijd voor iedereen mogelijk is.

Kleine kinderen zitten bij vader of moeder op schoot en kunnen zo zonder stress een stoelbehandeling krijgen. In dit geval worden de handen op de vader of moeder gelegd en neemt het kind de energie via de moeder op.

Een Reiki behandeling kan heel goed helpen om meer in balans en tot rust te komen. Lichamelijke en/of geestelijke blokkades kunnen worden opgeheven, je komt meer in je kracht, krijgt meer energie en levensvreugde.

Je kunt natuurlijk ook een uur consult bij mij boeken indien je liever geen reiki wil doen maar wel behoefte hebt aan informatie, hulp en/of ondersteuning. Een uur consult kost € 50,00.

Reiki en crystal healing

Persoonlijk geef ik liever een crystal healing in mijn praktijk omdat ik heb gemerkt dat de werking hiervan dieper inwerkt en een snellere verbetering geeft. Juist de combinatie van het werken met Reiki en de energie van de kristallen en (half)-edelstenen verhogen enorm de energie van de behandeling en geven toegang tot een extra dimensie. Tevens kan er tijdens de crystal healing heel gemakkelijk worden gewerkt aan inzicht en bewustwording, doordat de energie heel hoog is.

Wanneer ik geen beschikking heb over kristallen (bijvoorbeeld bij iemand thuis), dan zal ik altijd met veel overtuiging de Reiki behandeling toepassen.
Reiki

Prijzen:
€ 75,00 reiki healing, consult van 1,5 uur, 16 jaar en ouder
€ 50,00 reiki healing, consult van 1,5 uur tot 16 jaar

Reiki inwijding

Regelmatig adviseer ik mijn cliënten om Reiki te leren opdat zij zichzelf kunnen behandelen. Hierdoor krijgen ze meer energie, blijven ze emotioneel beter in balans en zijn ze goed geaard. Lichamelijke- en psychische klachten kunnen dan sterk verminderen. Door het leren van Reiki kunt u als mens enorm groeien, bewuster en gezonder worden.

Sinds het jaar 2000 ben ik actief als Reiki Master en heb ervoor gekozen om de kennis van Reiki door te geven, dit gebeurd d.m.v. het geven van een Reiki inwijding. Mijn Reiki-leerlingen leren om goede behandelingen te geven en ontvangen. maar vooral om te ervaren wat het betekent om Reiki een deel van je wezen te laten zijn.

Er wordt regelmatig een Reiki I inwijding door mij verzorgd, wil je meedoen, geef je dan op!!

Yvonne, praktijk voor Heelwording
Yvonne. M. Victoor-Stapels
Let op: de praktijk is per 15-07-17 verhuisd van Houten naar:
Bacchus 4
3962 LM WIJK BIJ DUURSTEDE
Provincie Utrecht
Tel. 0343 44 74 78
Mob. 06-26036891